Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
15.10.2010 12:54 - Мадарският конник..
Автор: ferdi Категория: Лични дневници   
Прочетен: 4353 Коментари: 2 Гласове:
16

Последна промяна: 15.10.2010 14:18


От книгите на М.Миланов - "Тайните подземия на България" 1-3

За мадарския конник има две официални версии: Първата, че изображението представлява ловна сцена, в която българският владетел убива с копието си лъв и е
следван от вярното си куче и втората - Конникът е хан Тервел, който побеждава византийците, изобразени символично в лъва, а кучето е просто куче.

Не всички български учени приемат двете версии, поради съвсем видния факт - лъвът е с вдигната опашка, естествено не е убит от копието, защото копието не е копие, а къса дръжка, завършваща накрая с полумесец. А доколкото ни е известно копие, завършващо с полумесец до ден днешен не е открито от учените.

 

"Художник-изследователят Александър Алексиев -Хофарт в книгата "Изгубените кодове на древните българи" твърди, че релефа на Мадарския конник е двойно кодирано хороскопно изображение на момента на основаването на българската държава….

 

В своята астрологическа символика за Мадарския конник Таня Колева завършва темата така: "Колко малко знаем за звездната мъдрост и богатата духовна и астрологическа култура на древните българи! Мадарският конник е единственият по рода си мащабен скален релеф в Европа, а уникалната звездна кодировка към момента на основаването на българската държава го прави уникален в света".

Запознат съм с писанията за Мадарския конник, посещавал съм многократно този великолепен релеф, оцелял цели 12 века, и влязъл в листата на световните исторически ценности, сега набразден от дълбоки пукнатини.

... Кога ли държавата ни ще отдели най-после средства за ремонт на този

неповторим паметник?

 

Миниатюрата ме подсети да питам за произхода му .

- Ще имаш възможност да го посетиш отново - отговори Учителят,

предварвайки въпросите ми. - Този път ще разглеждаш паметника отвътре...

- За пещерите до конника ли намекваш?

- И така може да се каже, но тези пещери са други... Питаш, кой е изобразен върху коня? Конникът не се идентифицира с определена личност. Изобразен е човекът, човешкият УМ устремен към бъдещия възход. Конят олицетворява този възход. Кучето, приятелят на човека ще го последва в тази надпревара с времето, а в лъва е пресъздаден образа на човешката сила, над първичното. Кога е изработен? Десет хиляди години преди новата eра. Изчакай да отидеш на място и още много неща ще научиш.

Десетте хиляди години преди новата ера означаваха, че астрологическата символика на Мадарския конник не уточняват времето - 165 година на изработване на паметника. Или действително ще отбелязват и едно по-късно време, когато ще бъде създадена българската държава?

 

 

МАДАРСКИЯТ КОННИК

Днес той е избран за символ на България, отпечатан върху еврото. В деня, в който се провеждаше допитването, кой от предложените обекти да бъде избран за символ на България върху еврото, аз и приятелите ми бяхме пред Мадарския конник и гласувахме той да бъде избран за символ. Радвам се, че мнозинството от участниците в запитването гласуваха за Мадарския конник, защото тази каменна икона е единствена на света. Връщам се отново към темата за конника, тъй като получих нови сведения, които бих искал да добавя към вече написаното.

 

Сега ми се разкрива, че Мадарският конник е много древен паметник, датиращ от 13-14 в. пр. н. е. Конникът, кучето и лъвът представляват владетеля, мъдростта и силата на велика империя, изчезнала отдавна от тези земи. Атлантите са предали знания и умения на местните народи, които в тяхна чест направили този скален паметник. На него е изобразен последният владетел на атлантите, носещ в ръцете си не копие, а мощно съоръжение - лазер, което е било използвано за преместването на различни разстояния на големи и тежки предмети, като цели скални блокове. Кучето е символ на мъдростта, знанията, уменията на атлантите, а лъвът изразява

тяхната сила, мощ и величие. Преди векове е имало още две изображения пред конника, които вече са заличени. Едното е представлявало космичен кораб с формата на сплесната сфера, с излизащи от него лъчи - символ на енергиите, които са владеели атлантите. Второто изображение е било на жена с дете на ръце. Това е била последната царица, загинала с наследника на владетеля при взрива, който е последвал от разместването на земните плочи на изчезнало вече море. При този взрив е потънал голям остров, където са били царицата с детето си и хиляди други атланти. Местният народ, изградил този паметник от уважение към владетеля, загубил жена, дете и хиляди верни поданици и от признателност за мъдростта, знанията и уменията, на които ги е научил, преди да замине завинаги от тук.

Подземието зад конника е много голямо, с много зали и тунели. В него има апарати, използвани от атлантите - летателни, строителни, транспортни, задвижвани от енергийни потоци, силни лазерни устройства, а някои само със силата на мисълта, която атлантите са владеели. Съкровищницата е пълна с невиждани богатства, множество статуи от злато, мрамор и скъпоценни камъни, предмети с непознати форми и предназначение. В специални зали са книгите и архива на атлантите, съдържащ информация за последните седем династии на владетелите им. В централната зала, на изкуствено възвишение, е направен мавзолей на загиналата

царица, обграден с кристални фигури. На върха на мавзолея, в елипсовидна поставка, леко вдлъбната по средата, е поставен голям червен кристал, символ на женското начало в династиите и предаван само от царица на царица. Той е с

големина около 30 см в диаметър. Входовете са затворени. Древните никога не са предали тайната, завещана им от заминаващите атланти.



Тагове:   Мадарският,


Гласувай:
16



Следващ постинг

1. minchomin - Не си далеч от истината!
21.10.2010 23:14
Не си далеч от истината!
цитирай
2. olivie - Любопитно
01.02.2013 13:04
Любопитно ми е, като сте били там, ходили ли сте в тракийското светилище под конника. Оттам трябва да има вход?
цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: ferdi
Категория: Лични дневници
Прочетен: 193357
Постинги: 40
Коментари: 248
Гласове: 6024
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930