Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
22.10.2010 15:17 - Маската на цар Терес..
Автор: ferdi Категория: Лични дневници   
Прочетен: 7132 Коментари: 4 Гласове:
10


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
Из "Тайните подземия на България" 3 - М.Миланов


МАСКАТА НА ЦАР ТЕРЕС

Една от най-значимите находки у нас и на Балканите, е уникалната златна маска, изровена в античната могила "Светицата" край град Шипка. Според починалия археолог ст.н. с. д-р Георги Китов от Археологическия институт, тя е на владетеля на Одриското царство цар Терес, живял през втората половина на V в. пр. Христа. Находката наистина е значима - маската е изработена от 23 каратово злато с тегло 694 грама, докато маските, открити в древна Микена, са тънки като фолио и тежат 40-50 грама….

Маската на Терес живо ме интересува, не само заради оригиналността, но и поради тежестта. Това фрапиращо тегло ме подтикна за размисъл и се отправих към църквата да попитам какво ще ми каже, по този въпрос, Учителят.

- Вълнува ме златната маската на Терес, Учителю - проговорих аз. - Искам да разбера, действително ли е на Терес?

- Защо? - Учуди се той. - Какво те смущава?

- Тежината. Не е характерно погребална маска да се изработва с тежина от 694 грама.

Той се замисли, но усещах, че замислянето му е привидно, защото едва доловима усмивка се готвеше да плъзне по устните му.

- И сега търсиш довод да отречеш, че маската не е на тракиеца Терес? Въпреки уточненията на учените?

- Не твърдя това, Учителю. Имах някакви съмнения и затова...

- Съмненията трябва да се проверяват - одобри думите ми той, - но какво ще стане с маската на тракийския владетел, ако се окаже, че тя не изобразява неговото лице?

- Че е на друг тракийски владетел. Има ли някакво значение?

- Няма. Е, да проверим тогава на кого принадлежи маската, а, Ученико? Не казах нищо. Знаех, че вече е подготвил отговора и зачаках. Може би щеше да ме пренесе далеч, назад във времето, както го бе правил досега, а можеше и да приложи друг похват. Не можех да предвидя решенията му, затова търпеливо зачаках да видя какво ще се случи.

- Златната маска действително не е на Терес - започна обясненията си Учителят и ахнах, въпреки че очаквах подобно развитие. - Била е притежание на атлантски владетел от второто поколение и е предадена на траките, когато атлантите идват по тези земи след окончателното потъване на Атлантида. Била е притежание на няколко тракийски владетели, последният, от които е Терес.

- Но защо е толкова тежка? Допускам, че е служила за някакъв ритуал.

- Логична мисъл - съгласи се той. - Интуиция. Маската на Терес е служила за връзка на владетелите с галактическия информационен център. Да, тракийските владетели са имали връзка с Космоса...

- Как е ставало това, Учителю? Маската да не е радиопредавател?

- Поставяла се е върху постамент, който е имал в най-горната си част три накрайника, прилепващи в точно определени точки на маската - до очите и брадата. Чрез микрочипове се е осъществявала идентификацията и връзката с центъра.

- Можеш ли да ми опишеш, как са изглеждали тези антени?

- Трите накрайника са тънки, с дължина около 18-20 сантиметра. Наподобяват на малки антени, завършващи с леко заоблени разширения, които пасват точно на малки вдлъбнатини, в точки на маската, и така се образува верига и проводимост на информационните потоци.

- А от какво са изработени накрайниците? - продължих да питам аз.

- От фин чист кристал, покрит със златна обвивка, с изключение на разширенията, които са изцяло кристални.

- Извини ме за любопитството, но при откриването на маската не е намерено нещо друго свързано с нея...

- Ако имаш предвид постамента, така е. Няма как да бъде открит, защото този постамент се съхранява в Храма на Светлината.

- Светилището се намира под "Голямата Косматка" - определи местото той. Разположено е върху

кръгъл мраморен подиум, обграден със златни пилони, инкрустирани с цветни диаманти. То също е наследство от атлантите. А маската е съхранявана в друг храм още по времето на Атлантида. В последствие траките започват изграждането на аналогични храмове, но с по-малки мащаби.

- Учителю, понеже не виждам този храм, моля те, опиши ми го.

- Така да бъде - съгласи се той и започна да обрисува Храма на Светлината от времето на Терес. - Храмът на Светлината, Ученико, е с кръгла форма, в който се намира постаментът за маската. В кръг, около него, покрай стената са наредени не много високи мраморни статуи на различни владетели и богове. Единствено срещу входа, по права линия, минаваща през постамента, виждам златна статуя на владетеля на атлантите, последен притежавал златната маска. Великолепна статуя. Каменните стени са изрисувани с различни сцени и изобразяват взаимоотношенията между атлантите и траките, а също така и част от бита и ритуалите на самите траки. Интересни взаимоотношения. Един ден ще видиш сцените и трябва да ги опишеш. Личната стая на Терес се намира до храма на Светлината. Влиза се през отделен вход и не се свързва с храма чрез тунел, коридор или врата. Помещението е самостоятелно, в него се намират личните вещи на Терес. Военни отличителни знаци, шлемове, оръжия... Атрибути, отличаващи го като владетел. Има ниша с подредени печати, документи, дарове от други владетели.

От храма на Светлината се влиза в подземие, където се съхраняват скъпоценности и предмети от азлични епохи, ръкописи и трите златни книги, наследство от атлантите. Терес и владетелите са имали достъп до това подземие, където са съхранявали и своите съкровища от владетелските хазни и са ползвали златните книги и ръкописите.

- А под дъното на саркофага... - интуитивно подсказах аз.

- Под дъното на този саркофаг се намира стълбището, водещо към подземието - допълни Учителят. - Саркофагът се премества и разкрива входа чрез механизъм... Слиза се по стълбите и от каменна площадка се върви по страничен тунел до неголямо помещение, от което започват тунелите, водещи към храмовете на Слънцето, Луната, Сириус и храма - пантеон на Боговете. От изходната, първа площадка, без да се навлиза в страничния тунел, се продължава малко напред и се достига до други каменни стълби, водещи до подземието.  Подобни входове към подземието има във всички храмове и образуват мрежа по между си. А на по-долно ниво – продължи той - се намира стар атлантски град от времето на средните атланти. В него виждам съоръжение, с което атлантите са изработвали междупланетните си транспортни средства….

 



Тагове:   ЦАР,   Маската,


Гласувай:
10



Следващ постинг
Предишен постинг

1. bven - Много интересна тема си избрала, Ферди!
22.10.2010 20:50
Ще бъде интересно продължението. Има много истини, които ни чакат :Поздравления! Желая ти приятни почивни дни! :))))))
цитирай
2. kometapg - И на мен ми е много интересно! Ще д...
25.10.2010 00:15
И на мен ми е много интересно! Ще дойда да чета продължението! Успешна седмица!:)
цитирай
3. ferdi - :)
25.10.2010 09:51
Продължения ще има, обещавам! :)
И на вас лека седмица!
цитирай
4. vedrina - !!!
16.04.2011 19:51
Тежката прокоба на златната маска...на Терес ли е или не е...!!!
"Храмът на Светлината, Ученико, е с кръгла форма, в който се намира постаментът за маската."
цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: ferdi
Категория: Лични дневници
Прочетен: 193153
Постинги: 40
Коментари: 248
Гласове: 6024
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031