Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
28.04.2011 12:33 - Ракови клетки - Факти, които трябва да знаете
Автор: ferdi Категория: Лични дневници   
Прочетен: 19724 Коментари: 18 Гласове:
70

Последна промяна: 28.04.2011 21:33

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
Знам, че темата не е приятна за много хора, но посочените факти са доста интересни и ще се радвам ако са в полза на някого.

В превод от http://www.parenting-healthy-children.com/News3.html


Раковите клетки се формират навсякъде в тялото между 10 и 30 години преди да бъдат открити.

 

Инсулинът стимулира растежа на клетката. Раковите клетки имат 6 до 10 пъти повече инсулинови рецептори от нормалните клетки. Проучванията показват, че високите нива на инсулин са свързани с по-голям риск от развиването на рак и по-ниска степен на оцеляване на раково-болните. 

 

Ниските нива на инсулин могат да помогнат за предотвратяване растежа на рака. Консумацията на въглехидрати стимулира отделянето на инсулин. Консумацията на протеини също стимулира отделянето на инсулин, но в по-малка степен. Консумацията на мазнини НЕ стимулира отделянето на инсулин!

 

Захарта Храни Рака – Захар и Рак!

 

Някои изследователи на рака са теоретизирали, че раковите клетки са „се върнали в развитието си” и са забравили, че са част от по-голям организъм. Изглежда, че раковите клетки не са способни да изгарят мазнини за енергия. Поради това раковите клетки могат да бъдат изтощени с ниско-въглехидратна диета.

 

Раковите клетки са по-уязвими при необичайно висока температура на тялото (треска) от нормалните клетки.

 

Раковите клетки могат да метастазират (разпространят) ако кръвта по-бързо се съсирва и образува фибрин. Поради това профилактичната употреба на фибринолитици могат да помогнат да се предотврати разпространението на съществуващ рак.

 

Холестеролът е жизнено важна субстанция и прекурсор на много хормони – включително и половите хормони. Той е също и предшественикът на витамин Д. Ниският холестерол увеличава риска от рак. Този рядко публикуван и оповестяван факт е открит и потвърден по време на многобройни изследвания за предотвратяване на сърдечните болести...  Колкото по-нисък е холестерола – толкова по-малки са шансовете за оцеляване на онези, които са болни от най-разни болести, включително и рак.

 

Животинските мазнини са съставени грубо от еднакви количества наситени и мононенаситени мазнини. Зехтинът е съставен най-вече от мононенаситени мазнини. Консумацията на наситени и мононенаситени мазнини никога не е била свързвана с рака. 

 

Въпреки многобройните проучвания – само едно единствено изследване е намерило връзка между рака на гърдата и наситените мазнини – и това проучване е било бързо развенчано от многобройни уважавани медицински източници. Реално при бърз поглед  върху използваните  статистики се вижда, че изследването има доста недостатъци. За съжаление то все още често се цитира от медиите и разните благотворителни организации ( изключително безотговорно).

 

Произвежданите и продавани растителни мазнини са съставени главно от полиненаситени мазнини. Примерно маргаринът е съставен от химически изменени растителни мазнини познати като хидрогенирани мазнини или транс-мазнини. Полиненаситените и хидрогенираните мазнини са известни карциногени.

 

Този факт е открит случайно през 70-те, когато по време на проучване целящо да помогне възстановяването на хоспитализирани пациенти се открива, че онези на които са давани полиненаситени мазнини ( само 7% от от дневната консумация) започнали да развиват рак. Статистиката показала увеличение от около 15% при смъртните случаи от рак.  Тези статистики били толкова шокиращи, че изследването било прекратено поради етични причини.  Полиненаситените и хидрогенираните мазнини причиняват рак.

 

Ракът е разстройство на имунната система. Имунната система се подтиска от въглехидрати, линолова киселина (linoleic acid -polyunsaturated C18:2) и фитоестрогени (включително онези в соевите продукти). 

Имунната система се подсилва от някои наситени мазнини като лауриновата киселина ( в кокосовото масло), стеариновата киселина ( основната съставка на говеждата и агнешката лой) и повечето мастно и водо-разтворими витамини.

 

Пълният спектър на слънчевата светлина и витамин Д – удължават живота на болните от рак и унищожават рака в лабораторни условия!

 

Хора с намалена функция на щитовидната жлеза са частично по-податливи на развитие на рак.

 

 

 




Гласувай:
70


Вълнообразно


Предишен постинг

1. malchaniaotnadejda7 - Благодаря, Ferdi!
28.04.2011 13:17
Беше полезно да прочета. Поздрави и хубав ден!
цитирай
2. gwendoline - Полезна информация, ще я имам предвид при избора на храни.
28.04.2011 15:03
Преди седмица погребахме близка роднина, почина от рак. След всичко, което прочетох тук, не искам дори да коментирам колко "правилно" лечение й приложиха лекарите... Интересно защо информацията не е популяризирана, ползата щеше да е безспорна...?
цитирай
3. razkazvachka - това с инсулина не го бях срещала...
28.04.2011 15:04
поздрави от една закускваща с кисели краставички
разказвачка:)))))
цитирай
4. ferdi - Благодаря Надя и Шехи :)
28.04.2011 16:46
Гуендолин.. май информацията остава само за търсещите алтернативни начини и невярващи в докторите и тотално деструктивните им методи на т. нар."лечение" - откъдето и всички като чуят рак - го приравняват на смърт.. което тотално ме вбесява ! За радост в нета вече има много много информация за всеки, който търси.
А, и да не забравяме все пак, че фармацевтичните гиганти нямат много изгода лекарствата да са достъпни за всички ;)
цитирай
5. ferdi - ре: tanyaivanova
29.04.2011 09:19
Или от много други неща ;) Така или иначе за момента не сме достигнали нивото телата ни да са безсмъртни.. но въпроса е, че масово разпространяваните от медии и доктори теории - май са далеч от истината - затова е този постинг.
Поздрави :)
цитирай
6. filipgeorgiev - Поздравления за постинга
29.04.2011 11:05
лошото е, че когато се случи да се постави диагнозата, всички преживяват стрес и благодарение на пропагандата се осланят само и единствено на официалната медицина. а тя доказано не е в състояние дори да спре вирусна инфекция. за справка грипа.
напоследък се появи и доста информация по въпроса с високия добър и лош холестерол. май това не е онзи убиец, за който го мислехме, и за който можете да си купите хапче от аптеката, което всъщност би помогнало много ... на този, който ги продава.
цитирай
7. ferdi - ре : filipgeorgiev
29.04.2011 11:27
Да, така е.. помагат само на който ги произвежда и продава :))
А по отношение на стреса при изказването на диагнозата - именно това ме стимулира да ровя в тази посока, защото психиката и нагласата са много важен фактор при преодоляването на болестите - а така насаденото рак=смърт никак не работи в полза на добрия изход. Но разбира се всичко в крайна сметка остава въпрос на личен избор.
цитирай
8. tili - Полезна статия!
29.04.2011 12:30
Дано повече хора я прочетат. Предупреден значи въоръжен!
Хубав уикенд!
цитирай
9. hinki - Рак
22.03.2013 09:53
Доколкото съм запознат, ученият Ото Вартбург през 30-те години на миналия век, получава Нобелова награда за откритието си, че раковите клетки със сигурност имат силно намален кислороден обмен.
В такъв случай, единственият въпрос, който е важен, е - как да използваме тялото си по такъв начин, че да снабдяваме с кислород всичките му тъкани?
Има и още нещо, в застоялото тяло лимфната система не изпълнява добре функцията си, при много повишени левкоците, те не успяват да достигнат до огнището на инфекцията или до раковите (туморни) тъкани. И пак въпрос - как да използваме тялото си по такъв начин, че да позволим на лимфата да циркулира постоянно и свободно във всички тъкани на тялото?

Това е базата на здравословния начин на живот. Иначе всеки ден се появяват "нови открития", каква била причината за рака, какво да ядем и какво да не ядем. А това е сериозно отбягване на същността и причината на проблемите.

Поздрави,
Хинки
цитирай
10. iliada - Полезна статия, Фреди! Бъди з...
29.08.2013 21:15
Полезна статия ,Фреди!
Бъди здрав!
цитирай
11. kostadin - Последното, което четох е че пре...
12.03.2014 21:56
Последното ,което четох е че прекалената консумация на захар е индикатор за развитието на ракови клетки в организма
цитирай
12. ferdi - re: kostadin
13.03.2014 10:44
Не знам дали е така (в смисъл това да е индикатор), но примерно в програмата на Gerson за лечение не присъстват дори и плодове, тоест елиминира се даже и плодовата захар, защото тя също се оказва гориво за тези клетки.
цитирай
13. kostadin - Има интересни сведения за полез...
19.03.2014 16:18
Има интересни сведения за полезността на содата за хляб и кислородната вода -подходящо разредена
Съществуват и множество други разработки ,вкл. и български и по времето на Тошо и сега при Боко ,но фармацефтиката прерязва всеки опит да се помага наистина на хората заболели от рак.
цитирай
14. zaw12929 - 08. 07. 2012 18:47 - Имате близки с ...
26.03.2014 14:20

08.07.2012 18:47 - Имате близки с диагноза рак- Спасете ги!Още два изпробвани суперначина

Прочетен: 11753 Коментари: 27
цитирай
15. iliada - Благодаря за ценната информация ...
02.04.2014 13:51
Благодаря за ценната информация споделена тук!
цитирай
16. tzarkarui - Прекрасна статия. Поздравления за нея.
21.06.2014 10:58
Каквото тя не казва е, че проблема се състои в липсата на кислород за клетките, при което те започват да ферментират за да извлекат енергията от кръвта. В тази бедна на кислород среда се развиват фунгуси (те това им е работата - да извличат остатъчната енергия) и започва гниене. Там където има гниене се развива кандида албиканс в червата, а от там и в кръвния поток. Опростено казано - няколко клетки кандида "обкръжават" една човешка клетка, изолират нервните и окончания, и инжектират в нея собствения си геном. И така нашата клетка става ракова.
Кисела среда се развива единствено при липса на кислород. Там, където има кислород средата е основна (за това се и взема сода бикарбонат при кисела среда в тялото). Озонната терапия помага много.

Сега погледнах към коментариите и видях, че 9. hinki - Рак е писал за това.
Съгласен съм с него.
Привет
цитирай
17. bojinkata - Много полезно!!!Поздрави!
14.07.2014 14:46
Много полезно!!!Поздрави!
цитирай
18. bojinkata - Пак я прочетох!!!! Поздрави и хубав ...
03.01.2015 19:58
Пак я прочетох!!!! Поздрави и хубав ден!
цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: ferdi
Категория: Лични дневници
Прочетен: 193161
Постинги: 40
Коментари: 248
Гласове: 6024
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031